Sofrito

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021

Sofrito receptIngrediënten (voor 4 personen)

  • 750 g. magere runderlappen of kalfslappen
  • bloem om te paneren
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels knoflook
  • bosje peterselie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn

Sofrito (σοφρίτο) is één van de meest beroemde en unieke gerechten van Corfu. Het is gemaakt met rundvlees, gekookt in een wijnsaus met veel knoflook en veel peterselie en geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Sla de runderlappen voorzichtig wat platter en paneer ze met bloem en schud het teveel eraf. Verhit ruim olijfolie en bak het vlees in porties mooi bruin. Voeg geplette knoflook en fijngehakte peterselie toe. Roer even om, voeg azijn, zout en peper toe en zoveel water tot het vlees net onder staat. Aan de kook brengen en zachtjes laten stoven tot het vlees mals is (meestal anderhalf uur). Even proeven en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.