Paardrijden

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 20 mei 2021

Paardrijden op CorfuHoud je van paardrijden? Dan moet je dit zeker doen als je op Corfu bent! Ik heb goede ervaringen met de Trailriders.

De rijschool wordt gerund door Sally-Ann Lewis en bestaat sinds 1992. De stallen zijn gelegen buiten het mooie dorp Ano Korakiana, in het noorden van Corfu. Tijdens de rit bieden duizenden olijfbomen en natuurlijke bossen voldoende schaduw, zelfs in de hete middagzon.

Trailriders heeft een zeer goede reputatie als het gaat om veiligheid en plezier. De paarden zijn in perfecte conditie. Hun rustige karakter en goede manieren maken ze zelfs geschikt voor de beginner, maar de gevorderde ruiter zal ook veel plezier aan ze beleven door hun levendigheid.

Trailriders is het hele jaar open maar zondags gesloten. Het is aan te raden vooraf te reserveren, dit voorkomt teleurstelling. Je kunt Sally bereiken op: 0030 6946 653 317

Mijn paard rijervaring van 2003

Ik ben zo’n beetje opgegroeid tussen de paarden en moest natuurlijk ook op Corfu een keer paardrijden. Als echt paardenmeisje hoort dat toch? Mijn vriend leek het ook wel leuk om een keertje te gaan paardrijden. Zo gezegd, zo gedaan. De allereerste keer dat wij op Corfu waren, in 2003, logeerden we bij Spiti Prifti appartementen. Eleni Prifti zou voor ons regelen dat we een dagje konden gaan paardrijden.

We werden sóchtends vroeg, geloof een uur of 7, opgehaald met een jeep en de rit naar de manege was al een gave ervaring op zich. We kwamen aan bij de Trailriders en gingen als eerst de paarden verzorgen en optuigen. Destijds was het nog niet verplicht een cap te dragen, tegenwoordig krijg je wel een cap aangeboden. Uiteindelijk is het voor je eigen veiligheid. De paarden waren opgezadeld en we waren klaar om te gaan. Sally gaf ons beide een lange tak met blad en al snel kwamen we erachter waarom. Het stikte er van de steekvliegen. Vreselijk irritante beesten zeg! Ik was best wel wat gewend, hier in NL hadden we natuurlijk ook steekvliegen bij de paarden maar op Corfu, midden augustus, leken het er echt zoveel meer.

Ik weet niet meer precies waar we heen zijn gereden, het is immers al lang geleden, maar wat ik nog wel weet is dat Sally voorop reed en zoveel wist te vertellen over de prachtige omgeving. Dan hoorde je ineens: look! En dan zag ze in het struikgewas een salamander op de boom. We kwamen ook nog schildpadden tegen onderweg. Opeens zei ze dat we naar beneden zouden gaan. Naar beneden? Voor we er erg in hadden gingen we behoorlijk stijl naar beneden. Wauw! Gelukkig wisten de paarden precies wat ze deden, deze route hadden ze al zo vaak gelopen. Denk dat we zo’n 3 uur hadden gereden toen we weer terug op de manege waren. We verzorgden eerst de paarden en kregen daarna wat te drinken en kletsen nog wat na met Sally en haar man. We werden weer keurig thuis gebracht bij ons appartement en konden terug kijken op een geweldig avontuur. Hierna heb ik helaas niet meer op Corfu gereden maar ik ben zeker van plan dit nog eens te gaan doen en dan uiteraard weer bij Sally.