Luchthaven Corfu

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 27 mei 2021

luchthaven CorfuDe luchthaven van Corfu heet officieel: Ioannis Kapodistrias International Airport, maar wordt vaak Corfu Airport of Kerkyra Airport genoemd en ligt op ongeveer drie kilometer ten zuiden van Corfu-stad. De luchthaven voert binnenlandse vluchten met Olympic Airlines en Aegean Airlines uit, maar de overgrote meerderheid van het verkeer in de zomer zijn chartervluchten voor vakantiegangers. In de zomer zijn er vooral op maandag en vrijdag veel charter vluchten, waardoor het dan erg druk is op de luchthaven. Wanneer je land en/of vertrekt heb je een spectaculair uitzicht op Pontikonisi en het Vlacherna klooster en de heuvels van Kanoni. Omdat het een kleine luchthaven is en daardoor ook een kleine terminalgebouw is, gebeurt het vaak dat je als vertrekkende reiziger buiten moet wachten om in te checken. Zorg er dus vooral voor dat je ruim op tijd bent, want het kan door de drukte best een tijd duren voor je aan de beurt bent om in te checken.

Voorzieningen op de luchthaven:

  • er is een informatiebalie, hier kun je tevens terecht voor verloren/gevonden voorwerpen
  • er zijn geldautomaten, een wisselkantoor, een bank en een postkantoortje
  • hotel: er zijn geen hotels op het vliegveld
  • winkels/restaurants: er zijn enkele (snack)bars en cafés en ook enkele winkeltjes
  • bagage: door de drukte duurt het soms behoorlijk lang voor je je bagage van de bagage band kunt afpakken
  • gehandicapten: er is een aangepast toilet en er zijn enkele gereserveerde parkeerplaatsen
  • parkeren: er zijn maar 120 parkeerplaatsen op het terrein, dit is onvoldoende voor alle bezoekers. Zolang het verkeer er niet door gehinderd wordt, mag je parkeren opstapplaatsen die daar niet officieel voor bedoelt zijn
  • taxi: bij de aankomsthal, staan taxi’s die je naar je bestemming kunnen brengen. Spreek vooraf duidelijk een prijs af, dit om verrassingen achteraf te voorkomen!
  • bus: vanaf de aankomsthal vertrekken er bussen richting Corfu-stad, ze gaan allen naar het San Roccoplein (Platia Y Theotoki)

I. Kapodistrias Airport
69100 Kerkyra
Telefoon: +30(0)26610 39040
IATA airport code: CFU
ICAO airport code: LGKR


Veelgestelde vragen over de Luchthaven Corfu

Hoe kom ik van de luchthaven van Corfu naar de stad Corfu?

Vanaf de luchthaven vertrekt eenmaal per uur een bus (blauwe bus nr. 15) naar het San Rocco plein in Corfu stad. Vanaf dit plein kun je verder reizen naar alle bestemmingen. De reisduur van de luchthaven naar Corfu stad bedraagt onder normale verkeersomstandigheden zo’n 15 minuten. Kaartjes kun je kopen bij de buschauffeur.

Hoe kom ik bij de luchthaven van Corfu?

Hieronder staat een kaart van Google Maps. Door op “route” te klikken kun je snel een routebeschrijving maken naar de luchthaven.