Souvlaki

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021

Souvlaki receptWil je zelf Souvlaki maken? Met ons recept maak je de allerlekkerste Souvlaki!

Souvlaki (Σουβλάκι) is een typisch Grieks gerecht, de naam betekend “spiesje”. Het is een spies van in blokjes gesneden gemarineerd varkens-, kip of lamsvlees, dat op een bakplaat of BBQ gegrild wordt. Traditioneel wordt een Souvlaki gegeten met spies, maar je kunt ook een pitabroodje beleggen met het vlees. Vaak wordt er patat en tzatziki bij geserveerd.

Bekijk ook onze andere recepten


Welke ingrediënten heb je nodig voor 4 personen?

  • 800 gr. varken-, kip of lamsvlees
  • 2 kleine tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 kopje olijfolie
  • 1/2 kopje azijn
  • zout
  • oregano
  • 1 citroen
  • 4 spiesen van 20 cm.

De bereidingswijze van Souvlaki

  1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
  2. Snijd de tomaten in vieren.
  3. Snijd de paprika in 8 stukken.
  4. Rijg vervolgens een stuk vlees gevolgd door een stuk tomaat en paprika aan de spies. Doe dit net zolang tot de spies vol is.
  5. Meng de olie in een kommetje met de azijn.
  6. Bestrooi de spiesen met zout en smeer ze hierna in met het olie/azijn mengsel.
  7. Op de hete plaat of barbecue bak je de spiesen rustig gaar.
  8. Het is belangrijk om ze regelmatig te keren en in te smeren met het olie/azijn mengsel. Het vlees wordt op die manier lekker mals en gaat heerlijk smaken.
  9. Zodra de spiesen rondom bruin en gaat zijn kun je ze van de plaat of barbecue halen en er wat oregano over heen strooien.
  10. Als laatste sprenkel je er wat citroensap overheen.