Mavromatis

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 9 maart 2021

Mavromatis CorfuVind je het leuk om meer te weten te komen over kumquat? Breng dan eens een bezoekje aan de kumquat distilleerderij. Je vindt de distilleerderij op de hoofdweg van Corfu-stad – Paleokastritsa. Een groot bord aan de kant van de weg verteld je dat je er bijna bent! Binnen kun je overal rondkijken, een video bekijken en een uitleg krijgen over de verschillende producten die daar geproduceerd worden en je kunt er gratis proeven!

Mavromatis kumquat distilleerderij werd opgericht in 1965 en is een familie bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in de destillatie van de unieke kumquat sinaasappelen in twee speciale likeuren en een zoete kumquat in potten. De productiemogelijkheden zijn een miljoen flessen likeur en vijftig tonen van zoete kumquat. Andere activiteiten van de distilleerderij zijn de productie van ouzo – rozijnen cognac en twintig verschillende fruit likeuren.

De kumquat komt oorspronkelijk uit Zuid-Japan en China. De Engels agronoom Merlyn zorgde er in 1860 voor dat de kumquat in Corfu terecht kwam. De betekenis van het woord kumquat is “Golden Fruit ‘. De kumquat planten groeien vooral in het Noordwesten van het eiland en het is een van de belangrijkste landbouwproducten van Corfu.

De 3 belangrijkste producten die geproduceerd worden:

  • Kumquat rood 22 of 25% alc / vol. is een likeur met een unieke smaak en aroma en wordt gemaakt van de huid van de vrucht. Drink het puur, of gemengd met sappen of sterke drank (wodka, Brandy Whisky etc.) Het biedt het een uniek aroma in fruit salades, ijs, gebak enz.
  • Kumquat wit 22 of 25% alc / vol. is een hoogwaardige natuurlijke product van het vruchtvlees van de kumquat, die een uniek aroma en sappige smaak biedt. Drink het puur of gemengd met sappen. Je kunt deze variant ook toevoegen in de koffie of gebruiken in je voedsel.
  • Kumquat zoet is de gehele kumquat gekookt in siroop. Het heeft een unieke smaak en smaakt heerlijk puur, met yoghurt of in dranken, gebak, fruit salades etc.

Hoe kom ik bij Mavromatis?