Glyfada

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2021

Glyfada is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Glyfada of wil je Glyfada bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Glyfada.

Foto door Sibel Zeyneb Diker

Ontdek Glyfada op Corfu


Glyfada (Γλυφάδα) is een badplaats en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) aan de voet van de berg “Pelekas” op 16 kilometer van Corfu-stad. Het is een populair dorpje op Corfu en is erg geliefd, vooral bij de Grieken zelf, met name in weekenden en met feestdagen zal je hier veel Grieken aantreffen.

De weg naar Glyfáda staat duidelijk aangegeven met borden, er is een ruime parkeerplaats (betaalt), maar met een beetje zoekwerk kun je ook gratis parkeerruimte vinden. In de zomer rijden bussen (KTEL) regelmatig van Corfu-stad naar dit veel bezochte strand.

Het bestaat uit kristalhelder, geleidelijk aflopend water en een prachtig zandstrand (één van de beste stranden van Corfu) dat omringd wordt hoge heuvels, met olijf- en dennenbomen, kliffen en imposante rotsformaties. Het strand biedt een breed scala aan strandfaciliteiten zoals ligbedden en parasols, watersportfaciliteiten, winkels en tavernes. Glyfáda trekt meestal jongeren en het is vaak luidruchtig. Als je meer rust verkiest, is het zuidelijke einde van Glyfáda strand een goede optie, dit stuk ligt meer geïsoleerd.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

GLYFADA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Glyfada kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Glyfada.

De reistijd van Glyfada naar Corfu stad is circa 44 minuten en de reisafstand is circa 20,3 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Glyfada: B17.

  • groene bus B17 naar Glifada
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Glyfada op Corfu


Goedkope vakantie naar Glyfada? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Glyfada


Gaat er een rechtstreekse bus van Glyfada naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Glyfada naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B17. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Glyfada vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Glyfada?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Glyfada. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Glyfada.