Gemberbier

Gemberbier

Gemberbier (τζιτζιμπύρα) is één van de bekendste producten van Corfu en een echt handelsmerk voor het eiland. Traditioneel gemberbier, ook bekend als "tsitsibira" wordt in Griekenland, naar mijn weten, exclusief gebrouwd in Corfu en is in de 19e eeuw door de Britten geintroduceerd. De Xeimarios familie begon in 1920 met het produceren ervan en het meest recente familielid beheerst de productie sinds 1975.

Maar wat is gemberbier precies?

Laat je niet misleiden door het woord "bier", het is namelijk een non-alcolische drank. Heerlijk verfrissend, maar met een uniek troebel aanzien door de verse ingrediënten zonder toevoegingen. De enige ingrediënten zijn verse gember, vers citroensap, suiker en water. Het is klaar voor gebruik na twee fases. In de eerste fase worden de juiste hoeveelheden van alle ingrediënten gemixed in een grote ketel en afhankelijk van de kamertemperatuur en waterhardheid, moet het 8 uur tot een hele dag gisten. De tweede fase is wanneer het gemberbier gebotteld is, het moet dan nog 5 dagen rusten voordat het gedronken kan worden.

Gemberbier is niet alleen een smakelijke, verfrissende frisdrank, maar omdat het verse gember bevat, heeft het ook nog een therapeutische werking. Het heeft een kalmerend effect, helpt de bloedsomloop en helpt tegen misselijkheid. Het is vrijwel in elke supermarkt op het eiland te verkrijgen en is het lekkerst als het koud geserveerd wordt.

Zelf gemberbier maken? Hieronder staat een recept zoals ze gemberbier op Corfu maken:

  • Neem een ​​plastic fles van 2 liter (géén glas, tsitsibira kan explosief worden!)
  • Giet er één kopje suiker en een kwart theelepel droge gist in. Goed mengen.
  • Voeg twee lepels gemalen, gedroogde gember én het sap van een citroen toe.
  • Sluit de fles en meng goed totdat de suiker is opgelost.
  • Vul de fles aan met water maar niet helemaal vol, laat ± 10 cm vrij.
  • Sluit de fles en laat gedurende 24-48 uur op een warme plaats staan ​​om te gisten. Gemberbier produceert zijn eigen CO2! Het gemberbier is klaar als je de fles niet meer kunt indrukken.
  • Zet de fles in de koelkast en wanneer het gekoeld is, kun je het overhevelen naar een andere fles. Gebruik een zeef, leg hier een katoenen doek in) om het te filteren. Je kunt het een maand in de koelkast bewaren. Dat wordt genieten!

Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu Accommodaties: naar appartementen > | naar hotels > | naar villa's >
  • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Suanweb > | de Vakantiediscounter > | Tjingo >
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99