Sofrito

Sofrito
  • Gang: hoofdgerecht
  • Vegetarisch: nee
  • Aantal personen: 4-personen
  • Bereidingstijd: langer dan 1 uur
  • Over het gerecht:

    Sofrito (σοφρίτο) is één van de meest beroemde en unieke gerechten van Corfu. Het is gemaakt met rundvlees, gekookt in een wijnsaus met veel knoflook en veel peterselie en geserveerd met rijst of aardappelpuree.

    Ingrediënten:

    750 g. magere runderlappen of kalfslappen, bloem om te paneren, olijfolie extra vergine, zout, zwarte peper, 2 eetl. knoflook, bosje peterselie, 4 eetl. witte wijnazijn

    Bereidingswijze:

    Sla de runderlappen voorzichtig wat platter en paneer ze met bloem en schud het teveel eraf. Verhit ruim olijfolie en bak het vlees in porties mooi bruin. Voeg geplette knoflook en fijngehakte peterselie toe. Roer even om, voeg azijn, zout en peper toe en zoveel water tot het vlees net onder staat. Aan de kook brengen en zachtjes laten stoven tot het vlees mals is (meestal anderhalf uur). Even proeven en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

    Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99