Argirades

Argirades
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Argirades | Αργυράδες
Ligging: Zuid-Corfu
Soort strand: geen strand in de directe omgeving
Toeristische voorzieningen: geen
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Argirades is een groot, pittoresk bergdorp en gelegen in Zuid Corfu (Corfu | Griekenland). Het dorp ligt op 33 km ten zuiden van Corfu-stad, op de hoofdweg van Corfu-stad naar Lefkimmi. Terwijl je het dorp vanaf de drukke hoofdweg nadert, word je begroet door de machtige kerk van Agios Ioannis (Saint John). Aan de andere kant van deze weg is het hoofdschoolgebouw, de kinderen moeten elke dag over de hoofdweg veilig zien over te steken. De hoofdweg is ongeveer 15 jaar geleden aangelegd om de haven van Lefkimmi en Kavos in het zuiden met de stad Corfu te verbinden.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. De staatjes zijn smal, met een auto door het dorp rijden vraag veel van de kunsten van de chauffeur. Veel huizen zijn witgekalkt en elke rand wordt versierd door bloempotten. De huizen hier weerspiegelen de invloed van de Venetiaanse periode, aangezien Argirades op dat moment een strategisch centrum was. De naam komt uit het woord Argyros, dat een belangrijke familie of personennaam zou zijn geweest en dateert uit de Byzantijnse tijden. Er zijn veel festivals en religieuze vieringen in Argirades, het dorp heeft haar culturele wortels behouden en is altijd trouw gebleven aan de tradities. Het festival van de Heilige Geest wordt gehouden op 24 juni in de Heilige Drie-eenheidskerk in het centrum van het dorp. De meeste inwoners van het dorp zijn voornamelijk bezig met landbouw en toerisme. Hoewel het omliggende gebied sterk ontwikkeld is met toeristische plaatsen zoals Agios Georgios Argyradon, Kavos en Lefkimmi, heeft het dorp zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Niet ver van Argirades ligt het Korision meer, een beroemd natuurgebied met belangrijke flora en fauna. Het meer omvat een enorm zandgebied dat door een smalle strook water met de zee is verbonden, het is een speciale plek voor de bescherming van het wild en het behoud van verschillende soorten vegetatie. Dagje naar het strand? Op het strand van Agios Georgios en het strand van Marathias, 2 km zuidelijker is het heerlijk genieten van de Griekse zon.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99